top of page
Cardisio Box - V1.jpg

Bilimsel Kanıt

Cardisiography'nin inanılmaz avantajı, hala tamamen asemptomatik olan kişilerde kalp hastalığının erken teşhisinde yatmaktadır.

 

Çalışmalar, kalp kasına azalan kan akışının erken tespiti için yöntemin net faydalarını gösteren sonuçları göstermektedir.

Cardisio Hakemli Çalışma

Frankfurt, 16 Ocak 2020: Ünlü "Journal of Electrocardiology" dergisinin bu sayısında, Cardisiography'nin koroner kalp hastalığı taramasındaki etkileyici kesinliğini gösteren hakemli bir çalışma yayınlanıyor. Makale, Cardisiography'nin duyarlılığı ve özgüllüğü ile ilgili sonuçlar sunmaktadır: Duyarlılık erkek denekler için %97, kadınlar için %90'dır, yani hasta erkeklerin %97'si ve kadınların %90'ı hasta olarak kabul edilmektedir. Spesifiklik açısından araştırmaya katılan kadınlar %74 ile %76 ile erkeklerin önündedir, yani sağlıklı kadınların %76'sı ve erkeklerin %74'ü sağlıklı kabul edilmektedir. Cardisiography, asemptomatik kişilerde koroner kalp hastalığı (KKH) riskini non-invaziv, hızlı ve ucuz bir şekilde belirlemek için kullanılabilecek ilk prosedürdür.

Cardisio Doğrulama Çalışması Sana Heart Center Cottbus

Frankfurt, 10 Mart 2020: Kısa bir süre içinde ikinci kez, bir klinik araştırma, Kardiyografinin mevcut altın standart olan koroner anjiyografi olarak koroner kalp hastalığının (KKH) saptanmasında karşılaştırılabilir sonuçlar sağladığı sonucuna varmıştır.

Almanya, Cottbus'taki SANA Kalp Merkezi Kalp Cerrahisi Bölümü'nden Dr. Temirlan Erkenov liderliğindeki ekip şu sonuca varmıştır: “… Kardiyografi, invazif olmayan bir tanı yöntemi olarak uygun, basit, kesin ve oldukça geçerli bir yöntemdir. klinik ortamda stabil KKH'nin ilk değerlendirmesi…” (Kardisiyografi, istirahatte koroner arter hastalığının saptanması için yeni bir invaziv olmayan tanı aracı olarak – tanısal doğruluğun ilk prospektif çalışması; Temirlan Erkenvo, Tomasz Stankowski, Oliver Grimmig, Sören Just , Prof. Oleg Remizov, Prof. Dirk Fritsche)

Çalışmaya koroner anjiyografi endikasyonu konulan ve uygulanan 106 hastanın verileri dahil edildi. Ardından, sonucu koroner anjiyografi ile körü körüne korelasyon gösteren Kardiyografi yapıldı. Sonuç: 106 hastanın toplam 86'sında damar hastalığı koroner anjiyografi ile doğrulandı. Kardiyografi 86 vakanın 82'sini (yüzde 95,4) tespit ederken, konvansiyonel ekokardiyografi sadece 12 vakayı tespit etti. Bu, Kardiyografi için yüzde 95,4'lük bir duyarlılık, yüzde 90'lık bir özgüllük ve KKH için yüzde 97,6'lık bir pozitif öngörü değeri ile sonuçlanır.

"Batı ülkelerinde, koroner kalp hastalığı önde gelen ölüm nedenlerinden biridir ve fiziksel engelliliğin yaygın bir nedenidir. Şiddetli seyrinin nedeni, hastalığın ilk tezahürünün kalp krizi veya ani kalp ölümü olabilmesidir. Kardiyografi, yapay zekanın modern analiz olanaklarıyla vektör kardiyografiyi kullanan, yeni, kullanımı kolay ve muayene eden kişiden bağımsız bir teknolojidir."

Study Heart Center Bad Oeynhausen:, Almanya Şüpheli KKH ve bilinen KKH'de Cardisiography'nin (CSG) miyokardiyal SPECT ile karşılaştırılması

Bad Oeynhausen'deki Kuzey Ren-Vestfalya Kalp ve Diyabet Merkezinde yapılan çalışma, Kardiyografinin tanısal önemini doğrulamaktadır.

Şüpheli ve bilinen KKH'de Kardiyografinin (CSG) miyokardiyal SPECT ile karşılaştırılması:

  • Kardiyografi (CSG), KKH için ön tanı testinde MPS ile anlamlı bir korelasyon gösterir.

  • Normal bir CSG, normal ila düşük patolojik MPS ile ilişkilidir ve %98 gibi yüksek bir negatif prediktif değere karşılık gelir.

  • CSG, KKH şüphesi olan hastalarda non-invaziv görüntülemeye karar vermek için pratisyen hekim veya kardiyoloji uygulamaları için bir ön seçim aracı olarak uygundur.

Teknolojimizle İlgili Tamamlayıcı Çalışmalar ve Literatür

Poynting Vektörü: Elektromanyetik Alanlarda Güç ve Enerji

Marangoz KH. Poynting vektörü: elektromanyetik alanlarda güç ve enerji. Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Kansas Eyalet Üniversitesi (2004)

Mekansal Vektör Electrocardiography; ST ve T Vektörlerinin Klinik Özellikleri

Grant RP, Estes EH Jr, Doyle JT. Uzamsal vektör electrocardiography; ST ve T vektörlerinin klinik özellikleri. dolaşım. 1951 Şubat;3(2):182-97.

Cardiogoniometry: İskemik Kalp Hastalığının Tespiti İçin İnvaziv Olmayan Yeni Bir Yöntem

Saner H, Baur HR, Sanz E, Gürtner HP. Cardiogoniometry: iskemik kalp hastalığının tespiti için yeni bir noninvaziv yöntem. Clin Cardiol. 1983 Mayıs;6(5):207-10.

Cardiogoniometry: Kardiyak İskemiyi Tespit Etmek İçin Electrocardiographic , İnvazif Olmayan ve Stressiz Bir Yöntem

Sanz, Ee. Schüpbach, M. Cardiogoniometry: kardiyak iskeminin saptanması için elektrokardiyografik, non-invaziv ve stressiz bir yöntem. GMS Medikal Bilişim, Biyometri ve Epidemiyoloji. 5 (2009).

Kalp Nakli Alıcılarında Graft Vaskülopatisinin Tespiti için İnvaziv Olmayan Bir Tarama Aracı Olarak Kardiyogoniyometrinin Uygulanabilirliği

Spiliopoulos S, Hergesell V, Fischer D, Dapunt O, Krueger U, Koerfer R, Tenderich G. Kalp nakli alıcılarında greft vaskülopatisinin tespiti için invaziv olmayan bir tarama aracı olarak kardiyogoniyometrinin uygulanabilirliği. Interact Cardiovasc Torac Surg. 2016 Aralık;23(6):976-978.

Düzeltilmiş, Ortogonal Kardiyogramın Bilgisayar Analizi

von Mengden, HJ, Brodda, K. Düzeltilmiş, ortogonal kardiyogramın bilgisayar analizi. Arşiv für Kreislaufforschung 67, 123–141 (1972).

Mekansal QRS-T Açısının Vectorcardiography ile Değerlendirilmesi: Mevcut Veriler ve Perspektifler

Voulgari C, Tentolouris N. Assessment of the Spatial QRS-T Angle by Vectorcardiography: Current Data and Perspectives. Curr Cardiol Rev. 2009 Nov;5(4):251-62. doi: 10.2174/157340309789317850. Erratum in: Curr Cardiol Rev. 2010 Nov;6(4):373.

Electrocardiography ile Uzamsal QRS-T Açısını Kullanarak Sol Ventriküler Hipertrofinin Geliştirilmiş Değerlendirmesi

Maanja, M., Schlegel, TT, Kozor, R. ve ark. Elektrokardiyografi ile uzamsal QRS-T açısı kullanılarak sol ventrikül hipertrofisinin iyileştirilmiş değerlendirmesi. Sci Rep 12, 15106 (2022).

bottom of page